Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami

Upraż migdały na patelni, aż nabiorą złotego koloru. Pokrój w kostkę truskawki. Do salaterki włóż liście szpinaku, pokrojone w kostkę truskawki i migdały. Bulwę kopru włoskiego pokrój w plastry. Przygotuj Sos sałatkowy
/ 20.05.2013 09:04

Składniki

  • migdały - 100 gramów
  • Sos sałatkowy włoski Knorr
  • liście szpinaku - 350 gramów
  • truskawki - 400 gramów
  • koper włoski - 1 sztuka
  • sok z połowy cytryny
  • sok z pomarańczy
  • oliwa z oliwek - 0.25 szklanki
  • ocet balsamiczny - 2 łyżki
  • musztarda - 1 łyżeczka
  • pieprz czarny

Sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami

Sposób przygotowania

Upraż migdały na patelni, aż nabiorą złotego koloru. Pokrój w kostkę truskawki. Do salaterki włóż liście szpinaku, pokrojone w kostkę truskawki i migdały. Bulwę kopru włoskiego pokrój w plastry. Przygotuj Sos sałatkowy Włoski Knorr według przepisu. Zamarynuj w sosie koper włoski. Przygotuj sos do sałatki: wymieszaj sok z cytryny i pomarańczy, dodaj łyżeczkę musztardy delikatesowej, ocet balsamiczny, oliwę, sól i pieprz. Wymieszaj wszystkie składniki. Sałatkę udekoruj kawałkiem truskawki przed podaniem.


Przepis sałatka szpinakowa z truskawkami i migdałami pochodzi z serwisu przepisy.pl

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)