Sałatka śródziemnomorska

Paprykę i ogórka pokroić w bardzo drobną kosteczkę.
/ 30.01.2007 12:39

Składniki

  • 1 puszka kukurydzy,
  • 1 świeży ogórek,

  • 2 strąki papryki (czerwonej i zielonej),
  • szczypiorek

sos:

  • 2 łyżki octu,
  • 6 łyżek oleju,
  • 2 łyżki keczupu,
  • sól, pieprz,
  • sos Tabasco do smaku

Sposób przygotowania

Paprykę i ogórka pokroić w bardzo drobną kosteczkę.

Dodać osączoną kukurydzę, dokładnie wymieszać.

Przygotować sos: olej utrzeć z octem, dodać keczup, przyprawić solą, pieprzem i sosem Tabasco.

Polać tym warzywa, dobrze wymieszać, przed podaniem posypać posiekanym szczypiorkiem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)