Sałatka śledziowa

Każdy lubi, a jak nie lubi, to polubi na pewno!
/ 12.06.2008 11:49
Składniki:
- 4 filety ze śledzia (matiasy)
- 1 cebula
- grubo mielony pieprz
- 2 ziarna ziela angielskiego
- olej
- kilka liści sałaty
- pół strąka czerwonej papryki
- 1 pomidor
- natka pietruszki

Matiasy opłukać, osączyć. Pokroić w paski. Cebulę obrać, pokroić w dużą kostkę. Ziarna ziela angielskiego zmiażdżyć. Pokrojone śledzie układać w słoiku, przekładając je cebulą i przesypująć pieprzem oraz zielem. Zalać olejem, odstawić na 1-2 doby. Liście sałaty opłukać, osuszyć, wyłożyć nimi salaterkę. Położyć na nich osączone z oleju śledzie i cebulę. Śledzie obłożyć paskami papryki i kawałkami pomidora. Ozdobić natką pietruszki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)