Sałatka mango chutney

Melon obrać i usunąć pestki, pokroić w kostkę. Obrane i pokrojone plasterki mango ...
/ 31.10.2007 13:26

Składniki
1 średniej wielkości melon,
1 średniej wielkości mango,
2 duże suszone papryczki chilli,
1 l octu winnego,
4 ząbki czosnku,
25 g świeżego imbiru lub 1/2 łyżeczki sproszkowanego,
25 g siekanych migdałów,
200 g brązowego cukru,
100 g rodzynek,
sól do smaku.

Sposób przygotowania
Melon obrać i usunąć pestki, pokroić w kostkę. Obrane i pokrojone plasterki mango i melona posypać solą. Czosnek, imbir i papryczki chilli zgnieść na jednolita masę z niewielka ilością octu. Plasterki mango i melon wrzucić do wrzącego octu z cukrem, gotować na małym ogniu 5 min. Dodać pozostałe składniki, osolić do smaku, gotować 15 min. mieszajac często drewniana łyżka. Przełożyć do słoików.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)