Sałatka jajeczna

Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a po przestudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt drobną kostkę. Dodajemy do nich odsączony groszek, pokrojone ogórki kiszone oraz drobniutko posiekanego pora. Mieszamy z dwiema czubatymi łyżkami majonezu i pokrojoną natka pietruszki. Doprawiamy do smaku.
/ 12.06.2007 14:37

Składniki
6 jaj
puszka groszku
3 ogórki kiszone
1 mały por
majonez
sól, pieprz
natka pietruszki

Sposób przygotowania
Jajka gotujemy na twardo w osolonej wodzie, a po przestudzeniu obieramy ze skórki i kroimy w niezbyt drobną kostkę.

Dodajemy do nich odsączony groszek, pokrojone ogórki kiszone oraz drobniutko posiekanego pora.

Mieszamy z dwiema czubatymi łyżkami majonezu i pokrojoną natka pietruszki. Doprawiamy do smaku.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)