Sałatka coleslaw

Kapustę i pora poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Wymieszać majonez z sokiem pomarańczowym, dodać drobniutko posiekaną papryczkę (wcześniej usuwamy z niej pestki).
/ 13.10.2006 13:39

Składniki

  • 300 - 400 g białej kapusty - najlepiej młodej,
  • 1 por - biała część,
  • 100 g marchewki,
  • 1 zielona papryczka pepperoni,
  • 70 g majonezu,
  • 50 ml soku pomarańczowego ze świeżej pomarańczy,
  • 30 ml octu jabłkowego,
  • sól,
  • pieprz.

Sposób przygotowania

Kapustę i pora poszatkować. Marchew obrać i zetrzeć na tarce do jarzyn. Wymieszać majonez z sokiem pomarańczowym, dodać drobniutko posiekaną papryczkę (wcześniej usuwamy z niej pestki). Dodać ocet jabłkowy, doprawić do smaku solą i pieprzem.