Roladki bankietowe z naleśników fot. STOCKFOOD/FREE

Roladki bankietowe z naleśników

Roladki możesz przygotować w wielu smakach, smarując naleśniki np. smakowymi twarożkami kanapkowymi
/ 14.11.2011 06:51
Roladki bankietowe z naleśników fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie ok. 45 min * 1 porcja – ok. 120 kcal

Składniki na ok. 40 sztuk:
- 250 dag mąki
- po szklance mleka i wody mineralnej gazowanej
- 2 jajka
- po 1/2 łyżeczki soli i cukru
- łyżka oleju
- zielony barwnik spożywczy

Na farsz:
- po słoiczku pesto bazyliowego i pomidorowego
- 10 dag orzeszków piniowych
- 12 dag mozzarelli
- bazylia
- suszone pomidory

Sposób wykonania:
1. Składniki ciasta umieść w wysokim naczyniu, zmiksuj na gładko. Połowę ciasta podlej, zafarbuj na zielono barwnikiem spożywczym.

2. Na spodzie rozgrzanej natłuszczonej patelni rozprowadzaj porcje ciasta. Smaż z obu stron.

3. Gotowe zielone naleśniki smaruj pesto bazyliowym, posypuj posiekanymi orzeszkami. Roluj, krój na trzy. Zepnij wykałaczką z listkiem bazylii. Resztę naleśników posmaruj pesto pomidorowym, posyp startą mozzarellą, zroluj, pokrój, zepnij wykałaczką z pomidorem suszonym.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)