Raita z ogórkiem

Ogórki obrać i pokroić w drobna kostkę. Posolić i odstawić na godzinę, aby zmiękły...
/ 04.02.2008 23:34

Składniki

  • 2 małe ogórki,

  • 500 ml jogurtu,
  • 1 zielona papryczki chilli,
  • 1/2 łyżeczki papryki słodkiej,
  • 1/2 łyżeczki garam masła,
  • sól do smaku.

Sposób przygotowania

Ogórki obrać i pokroić w drobna kostkę. Posolić i odstawić na godzinę, aby zmiękły. Po tym czasie odlać płyn, który puszcza ogórki. Posiekać paprykę. Jogurt dokładnie wymieszać z solą. Dodać paprykę i ogórki. Przeląc raitę do małych miseczek, posypać z wierzchu garam masala i chilli. Odstawić do lodówki na 40 min. Podawać schłodzona jako dodatek do dania głównego.