POLECAMY

Raita z kabaczkiem

Z obranego kabaczka usunąć środek nasienny, pokroić w kostkę. Gotować w osolonej wodzie nie dłużej niz. 5 min., ...

Składniki

1/2 kg kabaczka,
3,5 dl jogurtu,
1 mała cebula,
2 ząbki czosnku,
1/2 łyżeczki chilli,
1/2 łyżeczki masła,
nać pietruszki,
sól do smaku.

Sposób przygotowania
Z obranego kabaczka usunąć środek nasienny, pokroić w kostkę. Gotować w osolonej wodzie nie dłużej niz. 5 min., aby zachował jędrność. Odcedzić i ostudzić. Jogurt dobrze roztrzepać z solą. Dodać kawałki kabaczka, bardzo drobno posiekana cebule i czosnek, wymieszać. Raitę przeląc do małych miseczek, posypać z wierzchu garam masala i chilli. Włożyć do lodówki na 40 min. Podawać jako dodatek do dania głównego, po przybraniu nacią pietruszki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)