POLECAMY

Pomidory w sosie rosyjskim

Wybrać małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie umyć, sparzyć wrzątkiem,...

Składniki
500 g małych pomidorów.

Sos rosyjski:
100 ml oleju słonecznikowego,
1 łyżka pasty pomidorowej,
50 ml keczupu,
2 łyżki miodu,
1 cebula,
sól, pieprz,
estragon.

Sposób przygotowania
Wybrać małe, ładne, jędrne pomidory jednakowej wielkości. Delikatnie umyć, sparzyć wrzątkiem, włożyć na chwile do zimnej wody i obrać. Przygotować sos. Cebule drobno posiekać. Miód podgrzać, dobrze rozetrzeć. Dokładnie wymieszać sól z pieprzem, estragonem i oliwa. Dodać keczup, łyżkę pasty pomidorowej, miód i posiekana cebule. Pomidory włożyć do salaterki, zalać sosem i odstawić na 1 godz. do lodówki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)