Pomidor z estragonem

Oprócz estragonu do potrawy będą pasowały inne zioła: bazylia, tymianek lub oregano.
/ 06.11.2006 15:47

Porcja 164 kcal. Dla 4 osób
Składniki:
- 4 duże pomidory
- 25 dag ugotowanego dorsza (może też być pieczony lub wędzony kurczak)
- 1/3 szkl. pokrojonego selera naciowego
- 1/4 szkl. pociętej żółtej papryki
- posiekana cebula
- łyżka pociętego świeżego estragonu
- 1/4 szkl. majonezu
- łyżka soku z cytryny
- sól
- pieprz

Przygotowanie
1. Odetnij górną część każdego pomidora i wyjmij miąższ. Odwróć pomidory, połóż na papierowym ręczniku i poczekaj chwilę, aż ociekną.
2. Rozdrobnione mięso dorsza (albo kurczaka) wymieszaj z warzywami, majonezem, sokiem z cytryny i przyprawami, następnie nafaszeruj nim pomidory.

Rada. W podobny sposób możesz przygotować nadziewaną paprykę albo nawet cebulę. Oprócz estragonu do potrawy będą pasowały inne zioła: bazylia, tymianek lub oregano.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)