Pikantne szaszłyki z kurczaka

Gorąca przekąska idealna na sylwestrową zabawę

Przygotowanie 30 min
Pieczenie 25 min
Porcja ok. 140 kcal
Koszt porcji 0,60 zł

Przepis na 24 sztuki:
- duża podwójna pierś kurczaka
- czerwona papryka
- pomidor
- 5 ząbków czosnku
- 1,5 łyżeczki ostrej papryki
- 2 łyżeczki curry
- 10 łyżek oleju
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:

1. Paprykę piecz 20 minut (190 st.), a gdy przestygnie, obierz i usuń pestki. Zmiksuj z pokrojonym pomidorem. Podduś na patelni z 3 łyżkami oleju, posiekanym czosnkiem, 1/2 łyżeczki ostrej papryki, solą i pieprzem.

2. Mięso opłucz, osusz papierowym ręcznikiem, pokrój w cienkie paseczki. Resztę oleju wymieszaj z curry, resztą ostrej papryki i sporą ilością pieprzu. Połącz z mięsem. Paski mięsa owiń na patyczkach do szaszłyków. Ułóż na blasze i piecz 25 minut (200 st.). Podawaj z sosem.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)