Pikantna sałatka serowa

Cebule obrać i pokroić na półtalarki. Papryki dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych.
/ 31.10.2007 13:41

Składniki

  • 25 dag sera żółtego,
  • 2 średnie cebule,
  • 2 czerwone papryki,
  • 2 łyżki oleju,
  • 4 łyżki octu,
  • 1-2 łyżki musztardy francuskiej,
  • sól, pieprz,
  • odrobina cukru do smaku

Sposób przygotowania

Cebule obrać i pokroić na półtalarki. Papryki dokładnie oczyścić z gniazd nasiennych. Żółty ser pokroić w równe słupki. Liście sałaty dokładnie opłukać pod bieżącą wodą i osuszyć. Kilka całych liści odłożyć, resztę porwać palcami na małe kawałki. Przyrządzić sos do sałatki. W miseczce wymieszać musztardę z octem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i odrobiną cukru. Na koniec dodać olej, ubić. Przygotowane składniki sałatki połączyć /oprócz całych liści sałaty/. Delikatnie przemieszać z częścią sosu. Cztery talerzyki udekorować liśćmi, dodać porcje sałatki z pikantnym sosem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/16.06.2010 15:47
Brakuje sałaty!!! W przepisie, a dokładnie w składnikach nie napisaliście jakiej sałaty i ile!! :)