POLECAMY

Pikantna sałatka

Grzyby ugotować, odcedzić, przelać wodą, pozwolić aby się odsączyły. Ugotować makaron zgodnie z danymi umieszczonymi na opakowaniu, odcedzać, przelać zimną wodą, odsączyć.

Składniki

  • 35 dkg makaronu farfalle (kokardki)
  • 10 dkg szynki
  • 2/3 szklanki sosu winegret
  • 2/3 szklanki groszku konserwowego
  • 3 średnie pomidory, przekrojone na ćwiartki
  • 2/3 szklanki pokrojonych grzybów
  • 1 łyżka posiekanej bazylii
  • 2 łyżki tartego żółtego sera (parmezan)

Sposób przygotowania

Grzyby ugotować, odcedzić, przelać wodą, pozwolić aby się odsączyły.

Ugotować makaron zgodnie z danymi umieszczonymi na opakowaniu, odcedzać, przelać zimną wodą, odsączyć. W misce wymieszać makaron z 2 łyżkami sosu winegret. Połowę makaronu przełożyć do szklanej salaterki.

Jako następną warstwy dajemy groszek konserwowy, pomidory, grzyby, szynkę, kończymy resztą makaronu.

Całość polewamy równomiernie resztą sosu winegret, posypujemy tartym serem i posiekaną bazylią.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/6 lat temu
super pyszna