POLECAMY

Marchewka gotowana na słodko

Marchewkę gotujemy do miękkości w osolonej i osłodzonej wodzie.

Składniki:

  • opakowanie mrożonej marchewki, pokrojonej w kostkę,

     

  • 1 łyżeczka soli,
  • 2 łyżeczki cukru,
  • margaryna,
  • mąka.

Sposób przyrządzenia:

Marchewkę gotujemy do miękkości w osolonej i osłodzonej wodzie.

Po ugotowaniu wylewamy wodę, dodajmy do niej odrobinę margaryny, maki i na małym gazie zasmażamy. Podawać na ciepło.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (4)
/3 lata temu
Jaki jest czas gotowania? Tak orientacyjnie
/7 lat temu
dlaczego!!!!! wpuszczamy w kanał to co najlepsze czyli 'wygotowane'
/8 lat temu
lepiej dodać masło zamiast margaryny ;)
POKAŻ KOMENTARZE (1)