Łosoś w cieście

Niepowtarzalny smak...
/ 02.06.2019 23:10

Składniki:

- 40 dag filetów z łososia (bez skóry)
- 40 dag mrożonego ciasta francuskiego
- pół pęczka włoszczyzny
- 1 jajko
- sól
- pieprz
- masło
- olej

Sposób wykonania:

Warzywa opłukać, drobno posiekać w kostkę, obsmażyć na oleju, przyprawić do smaku. Filety z łososia posolić, obsmażyć na oleju z dodatkiem masła, przestudzić. Ciasto lekko rozmrozić, rozwałkować na grubość 0,5 cm, przeciąć na 2 części. Na jednej położyć łososia, na nim warzywa, przykryć ciastem, posmarować brzegi rozmąconym jajkiem, zlepić je.

Posmarować jajkiem wierzch, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180°C, piec. 40–50 minut.