Łódeczki ogórkowe

Do kuchni nadpływają statki nowe. Są to łódeczki ogórkowe.

Do kuchni nadpływają statki nowe. Są to łódeczki ogórkowe.

Łódeczki ogórkowe

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • 1/3 szklanki makaronu kolanka,
  • 1 puszka tuńczyka,
  • 1 marchewka,
  • majonez,
  • szczypta soli,
  • 1 łyżka soku z cytryny,
  • szczypta pieprzu,
  • 3 ogórki.

Etapy przygotowania:
Zagotuj wodę w rondelku. Na wrzącą wodę wsypuj makaron, zamieszaj i gotuj aż będzie miękki. Gotuj około 8-10 minut. Makaron odcedź na sitku, przepłucz zimną wodą i przełóż do salaterki. Tuńczyka odsącz na sitku. Następnie dodaj do ostudzonego makaronu. Marchew dokładnie umyj i zetrzyj na tarce. Startą marchewkę dodaj do makaronu. Na koniec dodaj majonez, sok z cytryny, sól i pieprz. Wszystko dokładnie wymieszaj. Ogórki umyj dokładnie i obierz ze skórki. Obetnij końce i przekrój ogórki wzdłuż. Łyżeczką usuń pestki oraz miękki miąższ. Ogórkowe łódeczki napełnij masą z tuńczyka.
Smacznego!


SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)