Letnia sałatka z rukoli i pora

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać.
/ 22.07.2013 11:15

Składniki

  • 1 por
  • 3 garście rukoli
  • 5 plastrów ananasa konserwowego
  • 10 sztuk pomidorków koktajlowych
  • parmezan

Sos winegret – składniki:

  • 1 łyżka musztardy Tarsmak
  • 50 ml octu winnego
  • 50 ml oleju
  • 100 ml soku z ananasa (z puszki)
  • 1 łyżeczka cukru
  • ½ łyżeczki soli

Letnia sałatka z rukoli i pora

Sposób przygotowania

Por dokładnie umyć, białą jego część pokroić w cienkie półkrążki. Dodać rukolę, pokrojonego w cząstki ananasa, pomidorki koktajlowe i wymieszać. Sałatkę polać obficie sosem winegret, na wierzch zetrzeć parmezan.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)