Kulebiaczki z łososiem fot. STOCKFOOD/FREE

Kulebiaczki z łososiem

To danie możesz przygotować też z dorszem lub z karpiem.
/ 19.12.2011 06:20
Kulebiaczki z łososiem fot. STOCKFOOD/FREE

Przygotowanie 40 min * pieczenie ok. 20 min * 1 porcja – ok. 370 kcal

Składniki na 4 porcje:
- opakowanie mrożonego ciasta francuskiego
- 2 jajka
- 40 dag łososia wędzonego na ciepło
- 2 cebule
- 5 dag suszonych grzybów
- 3 łyżki oleju
- 20 dag kiszonej kapusty
- sól, pieprz

 



Sposób wykonania:
1. Kapustę ugotuj, aż będzie miękka, odparuj. Wymoczone grzyby posiekaj, przesmaż z cebulą na oleju. Wymieszaj z kapustą, przypraw na ostro. Ostudź, wymieszaj z jednym jajkiem.



2. Płaty ciasta rozetnij na pół. Na połowie powstałych kwadratów ułóż po kawałku ryby, posmaruj kapustą. Przykryj resztą ciasta. Mocno zalep brzegi. Kulebiaki posmaruj roztrzepanym jajkiem. Piecz 20 min w temp. 220 st. C.

Świąteczne smakołyki - forum >>

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)