Kanapeczki piknikowe z pastą

Ozdobić małymi gałązkami koperku lub plasterkami rzodkiewki.
/ 28.03.2006 15:23
 
25 min, 10 porcji

Składniki:
- 5 kromek pumpernikla lub pełnoziarnistego chleba
- 4 łyżki serka twarogowego-kremowego
- 1 łyżka Sosu chrzanowego Winiary
- 1 łyżka mrożonego zielonego groszku
- 4 łyżki majonezu
- kilka rzodkiewek i gałązki koperku do dekoracji

Każdą kromkę chleba przekroić na połowę,
serek twarogowy utrzeć na jednolitą masę z Sosem chrzanowym,
groszek zblanszować, dokładnie osączyć, zmiksować, połączyć z majonezem,
szpryckę napełnić pastą chrzanową, wycisnąć na połowę kanapek,
na resztę kanapek wycisnąć pastę z groszkiem,
kanapeczki ozdobić małymi gałązkami koperku lub plasterkami rzodkiewki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)