POLECAMY

Jajka w sosie pieczarkowym

Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła.

Składniki

8 jaj
30 dag pieczarek
2 łyżki masła
1 łyżka mąki
1 łyżka mleka
1 i 1/4 lbulionu
szczypta soli

Sposób przygotowania

Jaja ugotować na twardo.

Pieczarki oczyścić, pokroić w niezbyt cienkie plasterki, podsmażyć na 1 łyżce masła.

Drugą łyżkę masła roztopić w rondelku, dosypać mąkę i, nie rumieniąc, zapienić. Mleko wymieszać z bulionem i wlać zimne na gorącą zasmażkę. Zagotować, stale mieszając, i gotować jeszcze ok. 2 minut.

Następnie wrzucić pieczarki, obrane jaja i jeszcze ok. 3 minuty gotować. Doprawić do smaku solą i pieprzem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)