Jajka na boczku - przepis na śniadanie

Boczek i jajka to połącznie, które doceniają już nie tylko Anglicy. Coraz częściej to śniadaniowe danie pojawia się również na polskich stołach.
/ 12.03.2013 13:31
DRUKUJ PRZEPIS
Jajka na boczku - przepis na śniadanie fot. STOCKFOOD/FREE
Liczba porcji: 1
Czas wykonania: 10 min
Poziom trudności: łatwy
Składniki:
  • 2 plastry wędzonego boczku lub bekonu
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka masła
  • sól
  • pieprz
Przygotowanie:
  1. Na patelni rozpuść masło. Połóż na niej plastry boczku. Smażąc na niedużym ogniu, zrumień je z obu stron.
  2. Na plastry boczku wybij jajka. Smaż je na małym ogniu, aż zetnie się białko, a żółtko pozostanie lekko płynne. Oprósz je solą i pieprzem. Od razu podawaj ze świeżym pieczywem.
DRUKUJ PRZEPIS

Redakcja poleca

REKLAMA