Jajka faszerowane pastą

Oryginalny pomysł na jajka wielkanocne! Puść wodze wyobrażni i stwórz jajeczne jeżyki na wielkanocny stół.
/ 16.04.2014 15:57

Oryginalny pomysł na jajka wielkanocne! Puść wodze wyobrażni i stwórz jajeczne jeżyki na wielkanocny stół.

Jajka faszerowane pastą - przepis

fot. Fotolia

Składniki jajek faszerowanych pastą:

  • 6 jajek
  • 2 łyżki sera mascarpone
  • sól
  • do dekoracji - ziarenka pieprzu, orzechy włoskie, pietruszka, grzybki marynowane

Sposób przygotowania jajek:

1. Jajka gotuj na twardo przez 7-8 minut.
2. Dwa jajka pokrój w drobną kostkę, posól i wymieszaj.
3. Rozetrzyj serek mascarpone i dodaj go do pokrojonych jajek.
4. Pozostałe jajka przekrój na połówki i wyjmij z nich żółtka.
5. Wyjęte żółtka wmieszaj do pasty.
6. Jajeczny farsz nałóż do wydrążonych białek.
7. Faszerowane jajka dekoruj ziarenkami pieprzu, pietruszką i innymi dodatkami.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)