Grillowane ziemniaki z serem

Grilluj ziemniaczka!
/ 30.04.2009 11:34
Składniki:
- 8 dużych jednakowej wielkości ziemniaków
- 25 dag twarożku naturalnego
- 1 szklanka naturalnego jogurtu
- 4 ząbki czosnku
- sól i pieprz
- 1 strąk czerwonej papryki
- natka pietruszki

Ziemniaki dokładnie wyszorować szczoteczką, nie obierać, wrzucić do osolonego wrzątku, gotować 25 minut, odcedzić, lekko przestudzić. Twarożek wymieszać z jogurtem, przyprawić pieprzem i roztartym z solą czosnkiem. Paprykę opłukać, wyciąć gniazdo nasienne, pokroić na długie paski. Ziemniaki naciąć na wierzchu na krzyż, wyjąć trochę miąższu, nałożyć przygotowany twarożek, ułożyć na folii aluminiowej, obłożyć paskami papryki. Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180ºC, zapiekać około 15 minut, ozdobić gałązkami natki pietruszki.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (8)
/14.08.2012 14:03
uwielbiam grilowana cukinie a ta jest dla mnie wspaniala dziekuje za przepis pozdrawiam
/14.08.2012 14:03
uwielbiam grilowana cukinie a ta jest dla mnie wspaniala dziekuje za przepis pozdrawiam
/14.08.2012 14:03
uwielbiam grilowana cukinie a ta jest dla mnie wspaniala dziekuje za przepis pozdrawiam
POKAŻ KOMENTARZE (5)