GOFRY: gofry ziemniaczane, gofry z cukinii, gofry z mięsem

Gofry znane w wersji na słodko cieszą się ogromną popularnością. Zasmakuj w wersji na słono z dodatkiem mięsa lub warzyw – sprawdź nasze przepisy!

Gofry z cukinii

Gofry z cukinii

Oto składniki na gofry z cukinii:

  • 2 cukinie
  • szklanka mąki pszennej
  • 3 jajka
  • szczypta soli
  • szczypta pieprzu
  • słodka papryka w proszku

Jak zrobić gofry z cukinii?

Cukinię dokładnie myjemy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Łączymy z wcześniej przesianą mąką i doprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką w proszku. Dodajemy roztrzepane jajka. Smażymy przez około 3-4 minuty w gofrownicy na złocisty kolor. Możemy je serwować zarówno z kwaśną śmietaną, jak i startym parmezanem.

Zobacz inne przepisy na danie z cukinii

Tagi: gofry, awokado
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/29.01.2018 13:44
Myślicie, że specjalna mąka do naleśników z Polskich Młynów będzie w porządku? Czy lepiej użyć Uniwersalnej Szymanowskiej?