Galareta z indyka i warzyw

Lekka i dietetyczna przekąska
/ 14.05.2008 12:25
Składniki:
- 60 dag ugotowanego mięsa z piersi indyka z wywarem
- 4 marchewki
- 2 ogórki lub małe cukinie
- 1 puszka zielonego groszku
- sól i pieprz
- 2 łyżki żelatyny

Marchewki oczyścić, umyć, ugotować w całości w wywarze z indyka. Wyjąc, pokroić ostrym nożem wzdłuż na plastry. Tak samo pokroić umyte ogórki lub cukinie. Groszek osączyć z zalewy. Pokroić w plastry ugotowane mięso. Żelatynę rozpuścić w małej ilości wody, dodać do wywaru, przyprawić. Na dno naczynia wylać cienką warstwę galaretki, zastudzić, ułożyć mięso, na nim groszek i warzywa, zalać galaretą, powtórzyć do wyczerpania składników. zastudzić.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)