Francuskie ślimaczki z sosem pesto - przepis

Wyśmienita przekąska!
/ 08.05.2011 08:33

Składniki:

  • opakowanie rozmrożonego ciasta francuskiego
  • sos bazyliowy (pesto)
  • sól
  • pieprz

Sposób wykonania:


  1. Opakowanie rozmrożonego ciasta francuskiego (ok. 45 dag) rozłóż na blacie.
  2. 4 czubate łyżki sosu bazyliowego pesto wymieszaj z 2 łyżkami parmezanu oraz szczyptą soli i pieprzu.
  3. Tak przygotowanym sosem posmaruj ciasto. Zawiń w roladę, zaczynając od dłuższego boku. Pokrój ostrym nożem na 18 plasterków. Połóż je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia i piecz 20 min (210 st.), aż ślimaczki staną się złote.

Przekąski na ciepło i na zimno - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)