Faszerowane ziemniaki

Nadziane ziemniaki z rusztu, nikogo nie powinny ominąć!
/ 16.04.2008 14:47
Składniki:
- 2 duże ziemniaki
- 2 łyżki masła
- 1 pomidor
- pół strąka papryki
- 2 cebulki dymki
- 2 łyżki startego żółtego sera
- sól i pieprz

Ziemniaki wyszorować szczoteczką, przekroić w poprzek na pół, wyjąć miąższ, pozostawiając 1 cm ściankę, posolić. Pomidor umyć, posiekać. Pokroić miąższ z ziemniaka. Obrać i pokroić dymkę razem ze szczypiorem. Paprykę oczyścić z pestek, opłukać, pokroić.
Na patelni lub w rondelku rozgrzać masło, wrzucić rozdrobnione warzywa, przykryć, dusić na małym ogniu 10-15 minut. Posolić, przyprawić pieprzem, połączyć ze startym serem, napełnić ziemniaki, spiąć wykałaczką. Każdy szczelnie zawinąć w folię, położyć na ruszcie, piec około 25 minut, aż będą miękkie.

Źródło: Przyjaciółka
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)