POLECAMY

Fasolowa sałatka

Delikatna sałatka dla malucha po 10. miesiącu życia

Delikatna sałatka dla malucha po 10. miesiącu życia

Fasolowa sałatka

Do przyrządzenia potrzebne nam będzie:

  • filiżanka fasoli,
  • świeży majeranek,
  • czosnek,
  • oliwa.

Etapy przygotowania:
Fasolę opłucz i namocz w zimnej wodzie. Najlepiej zostaw ją w wodzie na noc. Rano ugotuj ziarna fasoli. Następnie rozgnieć je widelcem, posiekaj lub zmiksuj. Nieobraną z łupinek główkę czosnku wstaw do piekarnika w naczyniu żaroodpornym i piecz przez 30 minut w temperaturze 190 stopni Celsjusza. Po upieczeniu wyjmij jeden ząbek i rozgnieć go widelcem. Fasolę połącz z czosnkiem, majerankiem i łyżeczką oliwy. Wszystko dokładnie wymieszaj. Podawaj z waflem ryżowym lub kukurydzianym.

Smacznego!


SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)