Carpaccio & caprese

Przepis pochodzi z restauracji Boathouse
/ 08.12.2009 10:57
Składniki:
Carpaccio:

- 30 dkg polędwicy wołowej
- rukola
- płatki parmezanu
- kapary
- kilka pieczarek
- oliwa truflowa
- sól
- pieprz

Caprese:
- 2 pomidory
- kapary
- mozarella
- świeża bazylia
- oliwa
- sól
- pieprz

Sposób wykonania:
1. Polędwicę przyprawić solą i pieprzem, zawinąć w folię i zamrozić.

2.  Rukolę polać oliwą, sokiem z cytryny.

3. Pokroić polędwicę w cieniutkie plasterki, ułożyć na talerzu z plasterkami pieczarek, płatkami parmezanu, kaparami i rukolą.

4. W środku umieścić plastry pomidorów i mozarellę. Wszystko polać oliwą truflową, posypać solą i pieprzem oraz listkami bazylii.

Kulinarne inspiracje - forum >>
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)