Camembert w tartej bułce

Przekąska dla smakoszy
/ 18.04.2008 15:40
Składniki:
- 2 krążki sera camembert, ok. 30 dag
- 1 jajko
- 2-3 łyżki tartej bułki lub pokruszonych krakersów
- 1 łyżka oleju
- 1 łyżka masła lub margaryny
- biały pieprz

Serki camembert wyjąć z opakowania, przekroić na pół w poprzek. Roztrzepać w miseczce jajko, dodać świeżo zmielony biały pieprz, obtoczyć w tartej byłce, dłonią delikatnie docisnąć panierkę do sera. Na dużej patelni rozgrzać olej, dodać masło, położyć panierowane serki, lekko przysmażyć z obu stron, zmniejszyć ogień, smażyć na małym ogniu, aż staną się rumiane. Podawać od razu po zdjeciu z patelni z żurawinami lub borówkami i białym pieczywem.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)