Aromatyczna surówka

Zmieszać razem kapustę, paprykę, seler i cebulę...
/ 29.09.2007 22:15

Składniki

  • 4 szklanki poszatkowanej kapusty /może być 2 białej i 2 czerwonej/,
  • 1/4 szklanki posiekanej zielonej papryki,

  • 1/4 szklanki posiekanego selera,
  • 2 łyżki drobno posiekanej cebuli.
sos:
  • 1/4 szklanki oleju,
  • 2 łyżeczka cukru,
  • 1 łyżeczka nasion gorczycy,
  • sól, pieprz

Sposób przygotowania

Zmieszać razem kapustę, paprykę, seler i cebulę. Osobno połączyć wszystkie składniki sosu. Przykryć, dobrze wstrząsnąć. Dodać do surówki i starannie wymieszać. Chłodzić w lodówce przynajmniej przez godzinę przed podaniem.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)