Siesta - Popcorn do mikrofalówki fot. serwis prasowy

Siesta rozszerza swoje portfolio o Popcorn do mikrofalówki

Marka Siesta poszerza swój asortyment o nowy produkt – popcorn do mikrofalówki w dwóch smakach: solonym i maślanym.
/ 15.05.2010 14:05
Siesta - Popcorn do mikrofalówki fot. serwis prasowy
Prażone ziarna kukurydzy nie są wynalazkiem naszych czasów. Źródła podają, że sama roślina była uprawiana już przez starożytnych Azteków. Popcorn, w znanej nam postaci, był popularny na całym kontynencie amerykańskim na wiele stuleci przedtem zanim dotarł tam Kolumb. W starożytności ziarna kukurydzy prażono w naczyniach z otworem w pokrywie. Pierwsi osadnicy na kontynencie amerykańskim pisali o jednym z plemion indiańskich, które prażyło kukurydzę w rozgrzanych ceramicznych naczyniach wypełnionych gorącym piachem. Według niektórych przekazów Indianie przynosili prażone ziarna kukurydzy na negocjacje z białymi przybyszami.
 
Popcorn przeżył prawdziwy renesans wiele wieków później. Moda na prażoną kukurydzę rozpowszechniła się w latach 50. XX wieku za sprawą ekspansji telewizji. Dotychczas,  popcorn najczęściej jadano podczas seansów kinowych, a teraz każdy mógł delektować się jego smakiem oglądając film na małym ekranie.

Obecnie popcorn jest nadal jedną z najbardziej popularnych przekąsek. Od dzisiaj możemy delektować się smakiem Popcornu solonego oraz Popcornu o smaku maślanym Siesta. Produkty te są bardzo wygodne i szybkie w przygotowaniu. Wystarczy włożyć do mikrofalówki wewnętrzną, papierową torbę z ziarnami i po kilku minutach po domu roznosi się wspaniały zapach świeżo uprażonych, ciepłych ziaren kukurydzy. Nowe produkty doskonale sprawdzą się podczas wspólnych rodzinnych seansów kinowych i telewizyjnych. Siesta życzy smacznego!

Waga: 100 g
Cena det. ok. 2,05 zł