Przetwory w słoikach latem

Zbliża się sezon na przetwory. Z myślą o wielbicielach soczystych konfitur, pysznych dżemów oraz galaretek producent marki Appetita przygotował Żelmix 2:1 – środek żelujący, który poszerzy linię „Domowe Sekrety”.
/ 21.04.2007 22:25

Zbliża się sezon na przetwory. Z myślą o wielbicielach soczystych konfitur, pysznych dżemów oraz galaretek producent marki Appetita przygotował Żelmix 2:1 – środek żelujący, który poszerzy linię „Domowe Sekrety”.

Każdy z nas uwielbia zapach świeżych konfitur. Własnoręczne ich przygotowanie wymaga jednak wiele wysiłku. Receptury naszych babć są zbyt pracochłonne. Dostępne na sklepowych półkach gotowe dżemy czy marmolady mają natomiast niewiele wspólnego z zapamiętanymi smakami z dzieciństwa. Aby jednak nie rezygnować z wyjątkowych konfitur, warto skorzystać z nowego produktu marki Appetita.


Żelmix 2:1 ułatwia oraz skraca czas przygotowania domowych przetworów. Wystarczy dodać go do świeżych owoców, całość zagotować i przełożyć do słoików. Środek ten jest gwarancją kulinarnego sukcesu i delikatnej konsystencji przyrządzanego smakołyku. Dzięki krótszemu okresowi gotowania owoce zachowują ładną barwę i wartościowe witaminy. Przygotowanie konfitury przy zastosowaniu Żelmixu 2:1 mniej nas kosztuje, gdyż nie wymaga dodania dużej ilości cukru. Nowy dodatek z linii „Domowe Sekrety” jest więc wspaniałą inspiracją do tworzenia własnych kompozycji smaków i aromatów lata, ukrytych w szczelnie zamkniętych słoiczkach. Podniesie ich smakowo-wizualną atrakcyjność i sprawi, że wspaniale będą się prezentować podczas letniego przyjęcia.


Konfitura może być jednak nie tylko doskonałym poczęstunkiem, ale także wyjątkowym podarunkiem od serca. Nic nie sprawi takiej przyjemności bliskiej osobie jak słoiczek tego magicznego smakołyku.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/11.08.2010 21:36
ogórki