Noże Tupperware

Noże - kilka słów o kuchennych niezbędnikach, co powinniśmy o nich wiedzieć…

/ 15.12.2011 06:03 POWRÓT DO ARTYKUŁU

Używanie i czyszczenie.
Nie zapomnij o odpowiedniej desce do krojenia, aby nie stępić szybko noży. Używanie desek szklanych i marmurowych przyśpiesza tępienie się noży i niszczenie ostrzy. Ważne jest, aby stosować odpowiedni nóż do wybranych produktów. Każdy nóż wymaga co jakiś czas ostrzenia. Idealna do tego będzie Tuppermyszka (81,90 zł), którą z łatwością naostrzysz noże (poza nożami z ząbkami, ponieważ te wymagają ostrzenia specjalistycznego).

Noże zalecamy myć ręcznie w ciepłej wodzie z dodatkiem płynu do naczyń i dokładnie osuszyć całą powierzchnię przed włożeniem do bloku. Nie polecamy mycia noży w zmywarce, ich która możę je uszkodzić.
SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)