powidła śliwkowe, Stovit fot. serwis prasowy

Nowość: Powidła śliwkowe STOVIT®

Tradycja smażenia powideł sięga XIX wieku
/ 01.03.2010 10:38
powidła śliwkowe, Stovit fot. serwis prasowy
Śliwki węgierki zbierano w przydomowych sadach, a następnie smażono w wielkich miedzianych kotłach. Staropolski piernik nie mógł obyć się bez nadzienia z powideł. Dodawano je także do sosów oraz nadziewano nimi dziczyznę.

Marka Stovit proponuje klientom, po raz kolejny tradycyjny polski smak – powidła śliwkowe inspirowane domową recepturą. Powidła śliwkowe Stovit sporządzono ze 160 gram owoców na 100 g gotowego produktu. Powidła  łatwo się rozsmarowują, mają kremową konsystencję. Są produktami naturalnymi, pozbawionymi sztucznych barwników.

Powidła doskonale smakują na śniadanie podane w towarzystwie chrupiącego pieczywa i filiżanki kawy. Stanowią pyszne nadzienie do pierników, pączków, kruchych ciast oraz jako dodatek do mięs. Aby urozmaicić codzienne menu proponujemy dodać odrobinę powideł do gofrów, twarożku, naleśników lub knedli.

Powidła śliwkowe Stovit
jako jedyny tego typu produkt na polskim rynku są do nabycia w innowacyjnym, nietłukącym się kubeczku. W tzw. tekturowej owijce zamknięte zostały dorodne owoce śliwki. Każdorazowo na opakowaniu producent umieszcza tabelę z pełną wartością odżywczą produktu, a także zawartością kalorii w pojedynczej łyżeczce powideł. Dodatkowo linia powideł śliwkowych marki STOVIT  powiększyła się o opakowanie o rodzinnej gramaturze 450g, które zachęca do przygotowywania smakołyków, w których prawdziwe powidła grają główną rolę.

Lekki, poręczny pojemniczek można zabrać na piknik, wycieczkę lub do pracy bez obaw, że zostanie stłuczony. Powidła można kupić w dwóch gramaturach – 240 lub 450 g. Dzięki temu doskonale sprawdzą się zarówno w dużych gospodarstwach domowych, jak i w mniejszych rodzinach.

Powidła śliwkowe marki Stovit:

•  Powidła śliwkowe w kubku: 240g – 2,49 zł
•  Powidła śliwkowe w kubku: 450g – 4,49 zł