Naleśnikowe rożki z kurczakiem

Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Pomidory pokroić na ćwiartki.
/ 04.12.2015 11:39

Składniki
16 naleśników (patrz przepis: Naleśniki)
400 g piersi z kurczaka
po 2 duże marchewki i pietruszki
1 mała cukinia
2 brokuły
koperek
sól, pieprz
gałka muszkatołowa
sok z cytryny
olej

Sposób przygotowania

Mięso opłukać, osuszyć, natrzeć solą i gałką muszkatołową, skropić sokiem z cytryny. Posmarować olejem. Zawinąć w wysmarowaną olejem folię aluminiową. Piec 35 minut w 180 st. Następnie mięso pokroić w cienkie paseczki.

 Marchewkę i pietruszkę umyć, oskrobać i pokroić w paseczki. Cukinię umyć, poszatkować. Umyte brokuły podzielić na różyczki, grube końce odciąć.Obrać czosnek, przecisnąć przez praskę. Pomidory pokroić na ćwiartki.

Naleśniki napełnić farszem warzywno-mięsnym. Zwinąć w rulony i posypać posiekanym koperkiem.