Magdalena Mazur poleca: Czekolada z chili

Magdalena Mazur fot. AKPA
– Naprawdę uwielbiam czekoladę! – przyznaje prowadząca „Szał ciał” w MTV. – A podawana na gorąco z dodatkiem chili jest świetną alternatywą dla tradycyjnej tabliczki.
/ 08.11.2011 10:01
Magdalena Mazur fot. AKPA
Składniki:
- 200 ml śmietany 36%
- 300 ml mleka
- 100 g gorzkiej czekolady
- łyżka cukru pudru
- łyżeczka cynamonu
- szczypta chili

Dekoracja:
- suszona papryczka chili

Sposób wykonania:
Śmietanę i mleko wlej do garnuszka z grubym dnem i podgrzej. Następnie dorzuć połamaną na małe kawałki czekoladę. Dosyp cukier puder, cynamon i chili. Podgrzewaj jeszcze chwilę, ale nie doprowadzaj do wrzenia. Przed podaniem posyp pokruszoną papryczką chili.

Napoje i koktajle - forum >>

Redakcja poleca

REKLAMA