Łosoś na parze z grillowanymi warzywami – przepis

Polecamy prosty przepis na dietetyczny obiad: łosoś na parze z grillowanymi warzywami i puree z zielonego groszku.
/ 17.02.2015 12:14

łosoś na parze

Łosoś na parze z grillowanymi warzywami. Fot. A. Kozłowska

Łosoś na parze z grillowanymi warzywami

Składniki:

  • filet z łososia, 140 g
  • groszek, 50 g
  • bakłażan, 50 g
  • papryka, 50 g
  • cytryna do skropienia łososia

Wykonanie:

Łososia parujemy. Bakłażana i paprykę grillujemy beztłuszczowo. Groszek gotujemy do miękkości, odcedzamy i miksujemy do uzyskania konsystencji puree, podlewając go wodą, w której się gotował.

Łosoś zawiera dużo witaminy D. To ona pomaga zachować właściwą wagę, wzmacnia serce i chroni przed rakiem.

Źródło: Materiały prasowe Synertime

Zobacz także: Kiedy dzieci mogą jeść ryby?