Lekcja nadziewania kurczaka

Nadzienie zazwyczaj wkładamy do środka kurczaka, w otwór, który powstał po usunięciu wnętrzności. Skoro jednak robimy tak po to, by całe mięso przeniknęło aromatami z nadzienia, warto wypróbować również inny sposób.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (3)
/28.05.2013 14:33
Jeżeli chodzi o kurczaka, to ja najbardziej lubię pierś kurczaka nadziewaną orzechowym farszem. Przygotowanie takiego dania trochę zajmuje, ale naprawdę jest paluszki lizać ;) Zazwyczaj taką nadziewaną pierś podaję z ziemniakami i brokułami ;) Tutaj macie przepis: http://apetycznie.pl/mieso/soczysta-piers-z-kurczaka-z-orzechowym-farszem/
/12.02.2012 22:17
fajnie wiedzieć. Nigdy nie nadziewałam kurczaka sama - kiedyś kaczkę, ale jej nie związywałam, a zszyłam
/08.02.2012 16:23
dziękuje za przepis