Konfitura winogronowa z figami - przepis

Domowa konfitura z winogron to doskonały dodatek do ciast, jogurtów, a także mięs oraz sera. Połączenie winogron z figami? Spróbuj!
/ 03.09.2013 15:49

Konfitura

Składniki:

  • 1kg białych winogron
  • 7-8 suszonych fig
  • 1 opakowanie Konfitur-Fix DIAMANT
  • 350g Cukru białego

Przygotowanie:

Figi zalać wrzątkiem i moczyć kilka minut. W tym czasie winogrona przekroić na pół i wyciągnąć pestki. Namoczone figi osączyć i drobno pokroić, wymieszać z winogronami, cukrem białym DIAMANT i Konfitur-Fix DIAMANT. Doprowadzić do wrzenia, gotować pod przykryciem 3 minuty, od czasu do czasu mieszając. Przełożyć do słoiczków, szybko zamknąć i postawić do góry dnem na kilka minut.

Źródło: Materiały prasowe Cruso Public Relations.

Zobacz także: Konfitury słodzone stewią - przepisy

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)