Smażone mięso może być pierwszym krokiem do przygotowania nowych dań.

Jak wykorzystać smażone mięso?

Smażenie mięsa powoduje, że wydobywają się z niego aromatyczne smaki, a dodatkowo - dzięki zamknięciu porów - mięso pozostanie w środku soczyste.
/ 02.07.2010 15:29
Smażone mięso może być pierwszym krokiem do przygotowania nowych dań.

Dlatego zazwyczaj smażymy, gdy chcemy coś:
a) udusić
b) zrobić sos
c) zamknąć pory w mięsie przed pieczeniem, podczas którego będziemy je podlewać np. piwem.

Przed dalszą obróbką dusimy np. pulpety, rolady, sznycle, szynkę, bitki wołowe, udka drobiowe, gulasz.

Sos spod smażenia wykorzystujemy podczas przyrządzania steków, ryb, schabu grillowanego, polędwiczek wieprzowych, nadziewanych piersi z kurczaka.

Polecamy: Co dobrze wiedzieć o roladach?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)