Kuskus można gotować na parze, naturalnie w garnku z wodą lub na patelni.

Jak ugotować ryż lekki jak chmurka

Ryż na mleku może stanowić i pożywną kolację, i pyszny deser. Grunt, żeby nie był zbyt mazisty. Sprawdź jak go przyrządzić.
/ 04.07.2010 14:44
Kuskus można gotować na parze, naturalnie w garnku z wodą lub na patelni.

Jest na to prosty sposób – należy ugotować ryż w proporcji 1 szklanka ziarna na 2,5 szklanki mleka z laską wanilii, a pod koniec gotowania dodać do smaku cukier i trochę soli.

Gdy ryż wystygnie, należy wymieszać go z bitą śmietaną (z ¾ szklanki gęstej śmietanki) – stanie się wtedy lekki i dodatkowo wzbogaci swój smak.

Ryż można podawać z sosami owocowymi lub bakaliami.

Polecamy: Jak przygotować krem waniliowy?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)