Jak obierać kiwi

Kiwi obieramy podobnie jak ziemniaka – ścinając wierzchołek i podstawę, a następnie zdejmując skórkę za pomocą obieraka do warzyw.
/ 02.07.2010 19:00

Gdy kiwi jest obrane, można je podzielić na cząstki za pomocą przecinaka do jabłek, przy czym pamiętajmy, że po obraniu cały owoc jest jadalny.

Jeśli chcemy usmażyć kiwi – dobrze jest przeciąć je wzdłuż na 4 części, a następnie odciąć nożem białe środki – pod wpływem temperatury miąższ robi się miękki, zaś białe środki twardnieją i są mało smaczne.

Gdy kiwi jest bardzo miękkie, wówczas nie trzeba go obierać, tylko należy przekroić je na pół i wybrać zawartość łyżką stołową. Wcześniej można ponacinać miąższ wzdłuż lub w kostkę – dla łatwiejszego wyjęcia, a poza tym owoc będzie już pokrojony.

Zobacz także: Jak pokroić marchewkę w słupki

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (1)
/27.12.2012 20:29
TO PISALA BLONDYNKA ??? 4ALL.PL