Jak luzować kurczaka

Pieczony w całości kurczak pięknie wygląda na półmisku. Ale, gdy trzeba podać go gościom, zaczynają się schody. Nikt bowiem nie lubi patrzeć na nieapetyczny kadłubek na środku stołu. Dlatego, żeby poradzić sobie z tematem, warto zluzować kurczaka i go nadziać. Potem z krojeniem nie będzie kłopotu.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (9)
/23.12.2011 19:41
Zarabiaj nie wychodząc z domu !! Wystarczy że się zarejestrujesz!! Zarabiamy podczas pracy na komputerze, wystarczy włączyć mały program, a punkty same będą wpływały na nasze konto. http://www.20dollars2surf.com/?ref=470665 Osobiście polecam stronkę http://pl.20dollars2surf.com/?ref=470665 naprawdę można zarobić ! ja nie żałuję że się zarejestrowałam !!
/06.10.2011 23:44
Zdjęcie 5 wygląda na fałszywe. Skoro kurczak został przecięty wzdłuż kręgosłupa to powinien być tam zszyty. Na zdjęciu 5 wygląda, że jest cały (bo odwrotna część to nie jest). A tak na marginesie (jak napisał mój poprzednik) "wyluzowanie" czyli wyjęcie kości z kurczaka jest możliwe przez otwory "tradycyjne" po patroszeniu bez większego problemu,acz pracochłonne. Pozdrawiam wszystkich kucharzy.
/14.09.2011 14:30
Luzować... Ciekawa nazwa dla pozbawiania kości:) Zadanie ułatwiają nożyce do cięcia drobiu (np. marki gerlach ze sztućce.pl). Szybko luzuje się nimi kurczaka. Jak wycinanka:)
POKAŻ KOMENTARZE (6)