Hell's Kitchen pierwsza polska edycja, Wojciech Modest Amaro, Hell's Kitchen Polska fot. ONS.pl

Hell's Kitchen - pierwsza polska edycja

Na castingu pojawiło się prawie tysiąc osób.
Weronika Kwaśniak / 18.03.2014 16:45
Hell's Kitchen pierwsza polska edycja, Wojciech Modest Amaro, Hell's Kitchen Polska fot. ONS.pl
"Hell''s Kitchen - Piekielna Kuchnia" to znane na całym świecie kulinarne reality show. Legendarnego Gordona Ramsaya w polskiej edycji zastępuje Wojciech Modest Amaro, lubiany już przez polskich widzów, którzy znają go z programu "Top Chef".

Co działo się na castingach do Hell''s Kitchen?

Polska edycja Hell''s Kitchen - walka o udział w programie


Na casting do Piekielnej Kuchni zgłosiło się prawie 1000 chętnych! Programowi od samego początku towarzyszą wielkie emocje.
W eliminacjach miłośnicy gotowania musieli popisać się swoim kulinarnym kunsztem. Ich zadaniem było przygotowanie w ciągu 10 minut pysznej potrawy - mogli użyć do tego wyłącznie produktów znajdujących się na stole. Dodatkowo kandydaci musieli odpowiadać na różne pytania z dziedziny kulinariów!
Na castingach czasem robiło się gorąco - ponieważ walka była naprawdę zacięta, niektórzy nawet pozbywali się ubrań.
Przekonanie jurorów do swojego udziału nie było łatwe. Chętnych było wielu, a miejsc jedynie 14.

Polska edycja Hell''s Kitchen - zasady programu


Uczestnicy programu "Hell''s Kitchen" staną przed wieloma trudnymi zadaniami. Czekają na nich wyzwania, kary i nagrody.
Miłośnikom kulinariów będzie towarzyszyła nie tylko radość, ale również... pot i łzy.
Uczestników nadzorować będzie Wojciech Modest Amaro - niekwestionowany autorytet. To Amaro zdobył dla swojej restauracji ekskluzywne wyróżnienie, czyli gwiazdkę Michelin. Udało mu się to jako pierwszemu (i jedynemu) w kraju!
Główną nagrodą w programie jest 100 tysięcy złotych i praca w restauracji Wojciecha Modesta Amaro. Premiera polskiej edycji "Hell''s Kitchen" już 8 kwietnia w Polsacie!

Na podstawie materiałów prasowych Polsatu

Dowiedz się więcej o gwiazdach kulinariów:

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)