Grillowana karkówka z sosem – przepis

Wypróbuj przepis na grillowaną karkówkę. Dowiedz się, w jakie plastry pokroić karkówkę do grillowania i jak długo ją piec.
/ 29.03.2018 13:33

karkówka grillowana

fot. Eterno

Przepis na karkówkę grillowaną z sosem

Składniki:

  • 1 kg karkówki
  • 4- 5 ząbków czosnku
  • Słodka papryka w proszku
  • Sól
  • Pieprz czerwony
  • Kminek
  • Oliwa z oliwek
  • 1 słoiczek grillowany rarytas z czarnymi oliwkami Eterno

Przygotowanie:

Przyprawy – sól, pieprz, kminek, paprykę oraz wyciśnięty czosnek wymieszaj razem w misce. Karkówkę pokrój na plastry o grubości 1,5 cm i zbij (wówczas szybciej się upiecze). Następnie mięso posmaruj oliwą z oliwek, możesz to zrobić pędzlem, oraz posyp z obu stron przyprawami. Przygotowaną karkówkę przełóż do naczynia, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Następnie piecz na grillu około 8 minut. Podawaj z zawartością słoiczka.

Źródło przepisu: Materiały prasowe Eterno

Wypróbuj też przepis: Grillowana karkówka w curry i papryce

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)