fot. Eterno
Przepis na karkówkę grillowaną z sosem
Składniki:
- 1 kg karkówki
- 4- 5 ząbków czosnku
- Słodka papryka w proszku
- Sól
- Pieprz czerwony
- Kminek
- Oliwa z oliwek
- 1 słoiczek grillowany rarytas z czarnymi oliwkami Eterno
Przygotowanie:
Przyprawy – sól, pieprz, kminek, paprykę oraz wyciśnięty czosnek wymieszaj razem w misce. Karkówkę pokrój na plastry o grubości 1,5 cm i zbij (wówczas szybciej się upiecze). Następnie mięso posmaruj oliwą z oliwek, możesz to zrobić pędzlem, oraz posyp z obu stron przyprawami. Przygotowaną karkówkę przełóż do naczynia, przykryj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny. Następnie piecz na grillu około 8 minut. Podawaj z zawartością słoiczka.
Źródło przepisu: Materiały prasowe Eterno
Wypróbuj też przepis: Grillowana karkówka w curry i papryce