Gołąbki i golonka

Nikt nie wie skąd wzięła się tajemnicza nazwa gołąbków, wiadomo jednak skąd bierze się ich wyśmienity smak. Marka Appetita wyszła naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli tej tradycyjnej potrawy i opracowała...
/ 07.04.2007 14:44

Nikt nie wie skąd wzięła się tajemnicza nazwa gołąbków, wiadomo jednak skąd bierze się ich wyśmienity smak. Marka Appetita wyszła naprzeciw oczekiwaniom wielbicieli tej tradycyjnej potrawy i opracowała mieszankę przyprawową, która zamienia ją w prawdziwe arcydzieło kulinarne.

Starannie wyselekcjonowane zioła i przyprawy - m.in. liść laurowy, papryka słodka, kurkuma, majeranek, ziele angielskie, kminek i czosnek - dodane do gołąbkowego farszu podkreślają jego walory smakowe i wyostrzają wyśmienity aromat.

Również golonkę zalicza się do repertuaru dań znanych i lubianych od wielu lat. Przywędrowała do nas z Bawarii, która słynie z kuchni korzenno-piwnej. Zadomowiła się jednak w Polsce na dobre, przypadając do gustu przede wszystkim męskiej części smakoszy kulinarnych. Danie to najlepiej smakuje podane z pajdą świeżego chleba, dodatkiem musztardy lub chrzanu i zimnym piwem. Warunkiem jego sukcesu jest jednak umiejętne zastosowanie odpowiednich przypraw oraz mieszanek ziołowych. W tym celu warto wykorzystać nową Przyprawę do golonki marki Appetita, w której skład wchodzi m.in. por, marchew, cebula, czosnek, gorczyca, kminek, rozmaryn i ziele angielskie. Nadaje się ona zarówno do gotowanej, jak i pieczonej wersji potrawy. Specjalnie opracowana receptura sprawia, że delikatna i aromatyczna golonka zadowoli podniebienia nawet najbardziej wymagających gości. Skoro zaś z takim upodobaniem zachwycają się jej smakiem mężczyźni, jest też doskonałym środkiem na drodze „od żołądka do serca”.

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)