Gisele Bundchen fot. ONS

Gisele Bündchen poleca: Bakłażany z szynką

Gisele Bündchen uwielbia bakłażany i potrafi przyrządzać je na wiele sposobów. Te z szynką i serem to ulubione danie na lunch jej męża Toma Brady’ego.
/ 30.08.2013 14:09
Gisele Bundchen fot. ONS

Składniki:

  • 2 bakłażany
  • 3 pomidory pelati
  • papryka
  • 2 ząbki czosnku
  • 4 plastry żółtego sera
  • 4 plastry szynki parmeńskiej
  • sól
  • pieprz
  • zioła
  • 2 łyżki oliwy z oliwek

Sposób wykonania:

  1. Posiekany czosnek podsmaż na oliwie, wrzuć pokrojoną w kostkę paprykę.
  2. Po chwili dodaj pomidory, dopraw do smaku, duś 15 minut. Podpiecz w piekarniku przekrojone wzdłuż bakłażany (usuń pestki). Gdy zmiękną, włóż do środka warzywa, przykryj serem i szynką.
  3. Zapiekaj jeszcze 10 minut.