Czy wiesz jak zrobić suflet ze szparagów?

Szparagi to idealny składnik różnego rodzaju dań. Jeśli jesteś ciekawy jak przygotować z nich suflet, oto przepis.
Czy wiesz jak zrobić suflet ze szparagów?

Składniki:

4 jajka, 50 g mąki, 30 g masła, 250 ml mleka, koperek, 500 g szparagów, sól, tarta bułka, masło do formy

Sposób przygotowania:

Oddzielić żółtka od białek. Masło przesmażyć z mąką. Zalać zimnym mlekiem.

Gdy zgęstnieje dodać ugotowane i zmiksowane pędy szparagów, całe ich główki, żółtka, koperek, sól i pianę ubitą z białek.

Wypełnić masą formę posmarowaną masłem i wysypaną bułką. Piec 30 min lub gotować 50 min.

Zobacz również: Jak gotować,piec i smażyć szparagi?

SKOMENTUJ
KOMENTARZE (0)